Selkäliitto ry Kunto kohoaa ja mieli virkistyy selkäyhdistyksen liikuntaryhmässä

24.8.2024

Tiedote 23.08.2024 
Selkäliitto ry

Syyskausi on käynnistymässä paikallisissa selkäyhdistyksissä. Ohjatut liikuntaryhmät ovat oiva tapa aloittaa uusi liikuntaharrastus ja kohottaa kuntoa. Lisäksi ryhmät tarjoavat mukavaa yhdessäoloa. Lue muistilistamme liikkumiseen.

Paikalliset selkäyhdistykset järjestävät ympäri Suomea erilaisia liikuntaryhmiä, joihin osallistuu viikoittain yli 1 900 henkilöä. Suosituimpia liikuntamuotoja selkäyhdistyksissä ovat selkäjumppa ja vesiliikunta. Liikuntatarjontaan kuuluvat myös esimerkiksi kuntosaliharjoittelu, jooga ja pilates.

Selkäyhdistysten liikuntaryhmät ovat niin sanottuja matalan kynnyksen ryhmiä, joihin eri-ikäiset ja kunnoltaan eritasoiset ihmiset voivat osallistua ilman aiempaa harrastustaustaa. Aloittelevalle liikunnanharrastajalle selkäyhdistysten ryhmät ovat oiva tapa aloittaa liikkuminen. Liikuntaryhmiä ohjaavat pääasiassa fysioterapeutit tai liikunnanohjaajat.

– Selkäyhdistysten liikuntaryhmissä on mukava me-henki ja kunnon kohotuksen lisäksi saat uusia tuttavia. Kannattaa rohkeasti kysyä lisää lähimmästä yhdistyksestä, jos liikuntaryhmiin osallistuminen kiinnostaa, liikuntatoiminnan koordinaattori Hanna Kääriäinen Selkäliitosta vinkkaa.

Muista nämä viisi asiaa liikkumisesta

1.     Monipuolinen ja säännöllinen liikkuminen tukee selän terveyttä.

2.     Tärkeää on löytää sellainen liikkumisen muoto, joka innostaa liikkumaan säännöllisesti, on se sitten yksilö- tai ryhmäliikuntaa.

3.     Liikuntaryhmät tarjoavat kunnon kohottamisen ohella mahdollisuuden yhdessäoloon.

4.     Mukavassa porukassa liikkuminen kohentaa mielialaa ja tuo mahdollisuuden tavata vertaisia.

5.     Harjoittelun lisäksi myös muu liikkuminen arjessa on tärkeää. Jo lyhytkin liikuskelu on parempi kuin paikallaan oleminen.

Löydä itsellesi sopiva liikuntaryhmä ja mielekästä tekemistä oman alueesi selkäyhdistyksestä. Selkäyhdistysten yhteystiedot: Selkäkanava.fi > Selkäyhdistykset > Selkäyhdistysten yhteystiedot.